Followers

Ads-to-click

Monday, May 25, 2009

Mengunjung ke Pantai Timur..

Cuti hari sabtu ahad hari tu aku g melawat kakak nizam kat kelantan (rumah tok wan dia) di kg. tok nik, pasir putih.. aku bertolak pkul 10.30mlm dr bus stand kulim.. dlm tiket kata pkul 10.30mlm tp tggu punya tggu, pkul 11 baru gerak.. sakit ati gak la tggu.. dah la hari tu rasa letih sgt.. naik bas aku terus tdo smpai bas tu berenti jap kat Kuala Rui.. utk membuang ape yg patut.. pastu kat situ jgk ada exchange penumpang.. geram betul la dpt seat yg x best.. dah la jalan nk ke kelantan tu corner baring.. tp dek kerana ngantuk ngn letih, aku pejamkan je la mata..
nk banned bas ni..

sib baik ada mood lg nk posing.. hehe.. peace..

smpai kat umah tok wan dia, aku pun rehat2 la.. lepas siap mandi & breakfast, kami g pekatnpasir putih utk shopping tudung.. hehe.. mmg rambang mata tgk tudung2 kat situ.. tp aku x g byk2 kedai la sbb pesakit xleh jln jauh2.. tp puas hati gak beli 3 helai tudung yg cantik ngn harga RM140.. hehe..
tgk pattern ni cantik ke x, kena bukak luas2..

sibuk tawar menawar ni..

jd salesgirl jual tudung plak la.. ada tokoh x? wakaka

tp aku x puas la sbb time tu gaji x masuk lg.. 3 helai tu rasa mcm x cukup je.. tp sib baik ada amik no tepon tokeh kedai tu.. pasni nk tudung, beli n pos je la.. kalo ada sape2 nk kirim, leh masuk dlm list.. hehe..

setelah mengambil angin di pasir putih, kami bertolak ke kuala terengganu utk bermalam di sana.. perjalanan hanya mengambil masa 1 1/2 jam je sbb bawak pecut.. huhuh.. melambong2 dlm keta.. tp rilek la.. kan dah biasa naik roller coaster.. ekeke.. smpai di kuala terengganu, mak nizam terus sebut, "losong.. losong.." aku igtkan ape la, rupanye nama tmpt.. hehe.. ada nama tempat kat sana di panggil Keropok Lekor dan Losong.. huhu.. smpai kat sana, aku tgk byk sgt kedai kopok lekor.. tp org kata kedai Kak Yah ni sedap.. meh kita try..
ni la kedai Kak Yah kepok lekor.. hehe

"kita borong abis la makcik ek.. pastu kita jual kat kedah plak.. ok x?"
"ish.. byk cakap la bdk ni.."

wah3.. mcm g pasar borong plak..

abis berborong, aku gerak ke Seri Intan Resort kat Pantai Batu Burok.. ape yg burok pun aku xtau.. so far selesa dok kat challet sana.. huhu.. so, rehat la..

ptg tu plak, sblm matahati terbenam, aku g jln2 kat tepi pantai.. awan mendong nk ujan pun aku x hirau.. huhu.. tgk keindahan pantai.. lama x hirup udara laut.. hee..
ni bkn gemuk tau.. angin yg tiup nmpk mcm gemuk.. wakaka

nurse & pesakit.. hehe

waktu utk pulang ke pangkal jln..

pada keesokan harinya.. hari yg ceria lg indah serta menyegarkan.. hehehe..
matahari terbit..

Rajah Brooke butterfly

pagi2 lg kena g spital utk ujian darah kakak nizam samada kena stay spital lg atau bleh blk loqstaq.. spital ngn challet dkt je.. x smpai 5 min dah tercongok kat dpn lobi.. huhuh.. jd nurse ni kena la jg pesakit.. tp mcm x sesuai je jd nurse, tolak weelchair pun x lepas.. wakaka..
terkial2 nk tolak pesakit.. haha

pas amik darah kena tggu 2,3 jam lak nk tau result.. so terpaksa la blk challet kemas2 brg.. dlm area pukul 11.45pg, spital call gtau result ok n bleh blk loqstaq.. gembira terpancar di setiap air muka.. huhuh.. "dah.. cpt kemas g spital.. pastu terus blk.." hehe.. sblm naik keta tu, baik aku amik pose dulu.. wakaka..
haha.. aksi model 1..

aksi model 2.. nk gayut kat daun pokok..
aksi model 3.. tgk buah kelapa..
aksi model 4.. penat melompat..
model seorang drebar.. wakaka..

sekian dulu.. ceritera dr pantai timur.. hehe.. walaubagaimanapun, kami smpai di kulim jam 7.30mlm.. mkn.. rehat.. mandi.. sit up.. tdo.. alhamdulillah..

7 comments:

curigelap said...

model drebar yg kacak tu yang tak tahan.. pergh.. memang ada tokoh jadi model..

eLy said...

perasan le tu.. drebar yg berlakon jd bos.. wekk..

flower-love said...

nak tudung kaler pink yg sgt sgt sgt muda 1!

eLy said...

haha.. sungguh ke nk tudung epa?

june said...

wah, tambah cawangan bisnes nampak

LeeNaz said...

pesakit tgok kak ely kompem sembuh..
riang ria ribena je kak ely nie :D

eLy said...

june..
tu aa.. bisnes byk sgt smpai x cukup kakitangan nk buat.. meh le kita jd bisnes partner..

naz..
haha.. tu aa.. sbb tu pesakit dah leh blk kg.. xpyh dok kat wad lg.. hehehehehehe