Followers

Ads-to-click

Thursday, October 14, 2010

Sape Chef Zammy.Com???

miahahaha.. hari ni nk bgtau kedai makan peberet aku ngn suami.. hehe.. kami mmg slalu mkn kat kedai sblm bln posa lg.. tapi seminggu dua sblm posa kedai ni x bukak.. musykil gak kitorg.. tp wat selamba je.. kedai lain byk..

~bln Ramadhan pun tiba~
kami tgk tokeh kedai mkn peberet kami ni jual makanan kat bazaar jgk.. patut la.. wat preparation la tu kot.. xpe2.. tiap2 hari smpai kat bazaar, lauk n nasi diorg ni cpt abis.. mmg xdpt nk beli la.. smpai pkul 6ptg da abis.. smpai 5.30ptg pun da abis.. awal cket smpai pkul 5ptg pun abis jgk.. hoho.. rupa2nye, kena dtg pkul 4.30ptg, kakak tu kata.. awal bebeno.. huhuhu..



~kembali ke hari ini~
hari ni ot.. so nk g mkn dulu.. plan nk mkn kat Kulim Mall Tomyam.. x sangka la bila smpai sana kedai peberet kami ni dah bukak blk.. siap ada perubahan tu.. dah ada stall letak brg2 diorg kat dpn kedai.. makin maju.. ada banner lg.. syok.. smpai2 je tokeh tu tanya,

"Dah lama x nmpk.. sibuk ke skrg?"
"A'ah.. byk keje jgk.. lgpun slalu tgk kedai ni x bukak.. sblm posa lg.."
"Anak x brp sihat.. tp masa bln posa kan jual kat bazaar.."
"Hehe.."

kami terus la order makanan.. Char Hor Fun ngn Kuetiaw Kungfu..

char hor fun.. yummy!!!

kuetiaw kungfu.. delicious!!!

mkn ngn sambal ni.. xpedas & masam2 cket.. i like!!!

ni lah kedai Chef Zammy.Com.. hehe.. br ada kaitan ngn tajukkkk

muka suami yg kekenyangan.. hahaha

ni namanye senyum cendawan.. hehehe

apakah???

x cukup ngn 2 menu tu? ni menu yg kami penah mkn sblm2 ni.. hehehe.. saje nk share..

ikan bawal 3 rasa..

sup ekor.. kaw.. sodap..

menu ni x igt sbb da lama sgt simpan.. hehe.. tp still marveles..

Sharing is caring..

8 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

my favorite jugak!!! dulu b4 kawen sblm kekasyfi keje kulim salu tapau lunch kat sini.. mmg super duper sedap die masak... sup tulang tu mmg maveles kan? pastu kerang bakar air asam time lunch pon sedap gak.. ikan bakar and semua la sedap2! tp die bukak secara tak konsisten, and servis time tgh hr pon lmbt sbb die nak masak satu2.

die ade bukak gerai kat bazaaar???? waaa.x prasan sbb jrg g bazar taun ni. kalau tahu mmg nak g bazar tiap hari..! heh~

Missess eLy said...

a'ah.. marbeles kan eppa.. miahahaha.. byk menu makanan dah mkn tp x sempat nk amik pic.. ni je yg ade dlm stock.. hehe.. dia lmbt sbb bini dia xde.. tp sedap punye pasal.. tggu je la.. customer setia.. haha.. tp skrg bini dia dah jd assistant.. nk g skali skala, okla..

dia jual kat bazaar kilang lama tu.. kedai ujung area nasi lemak kukus.. tp makanan dia abis cpt.. thn dpn leh cuba lg kalo ada.. hehehehe

june said...

igt nizam yg masak. korang slalu gak mkn cni ek? aku slalu gak gi tapau tp gerai lain. xpasan ape nama gerai tu

Missess eLy said...

haha.. ko try la skali..

cik selamah kundang said...

woi.kucing terlampau tu naik sampai ataih kot.kalau orang dah lari dah kot kak ely.kah kah kah

Missess eLy said...

hg mmg.. tu dia naik atas kerusi ja.. x smpai atas meja lg.. hahaha..

Anonymous said...

saya zammy sorry ar pasal tak leh nak konsisten buka kedai anak i baru meninggal so still ingat lagi kat dia

cik puan eLy said...

en zammy.. innalillah.. takziah atas pemergian beliau.. sakit ke?

sape2 yg baca komen ni, sama2 la sedekahkan al-Fatihah utk beliau.. al-Fatihah..