Followers

Ads-to-click

Thursday, October 28, 2010

Homemade Pizza - Instant & Simple

hehe.. this week aku ada share resepi ngn member masa BMI dulu.. nama kitorg pun sama.. penah dok sebilik lg tp kitorg course lain2.. skrg dia pun dah kawin gak.. dia kata dia skrg giler baking.. hehe.. minat memasak.. hobi.. mcm aku gak la tp aku celup2 je sbb bz ngn projek (bz la sgt).. huhu..

then, aku berkenan ngn 1 menu dia yg sgt simple & nmpk sedap.. sesuai la mkn waktu bila2 pun.. bahan2 dia pun senang nk dpt.. 1,2 step je dah bleh mkn.. so, tergerak plak nk share secara sukarela.. hehe..

Bahan2:
4 keping roti gardenia
3 sosej ayam yg dihiris nipis (agak2 setebal 0.5cm)
cket sayur campur (carrot, kacang peas, jagung)
sos cili
mayonis
mozzarella/cheddar cheese
daun parsley/oregano (jenama Mccormick)
cket blackpepper

Cara2:
  1. Susunkan sume bahan2 td atas roti yg 4 keping tu. Mula2 letak sayur campur, sosej, sos cili, mayonis, blackpepper, cheese & last skali daun parsley/oregano. (ikut suka korg la nk letak yg mana dulu)
  2. Bakar dlm oven yg dah dipanaskan pd suhu 180 darjah C selama 10-15 minit atau tgk smpai cheese tu cair & kuning2 keemasan cket. Jgn lama2 sgt nnt roti tu jd sgt keras.
  3. Pastu makan la time panas2 mcm mkn cekodok. Sekian. hehe..
comot plak.. erk.. comot pun comot la janji sedap.. yummy!
    ~ Sharing is Caring ~

    5 comments:

    PurPLe LaDy AiFA said...

    nyum2. dulu kalo wat homemade pizza, mmg dah set kne bakar jgn lebih 12 minit, nnti roti keraih.. hihi

    cik puan eLy said...

    a'ah.. nnt keras mcm roti keras ada gula tabur atas tu.. haha.. eh.. mmg 12 min ek? xleh lebih xleh kurang? huhu

    Wizza said...

    cedapnyeee..nk buat gak ahh hehe

    cik puan eLy said...

    hehe.. buat jgn x buat klong.. hehe

    BLADE EDGE said...

    Salam..

    saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

    Anyway kalau ada masa, silalah ke blog saya.

    regards,
    BLADE EDGE