Followers

Ads-to-click

Sunday, October 03, 2010

Promosi: Nino - Asam Pedas Muar/Melaka

Jumaat lepas kami g pasar mlm kat Tmn Selasih.. nk beli ayam utk masak rendang esoknye.. pastu, sambil ronda2, beli la air tembikai.. tiba2 sblh gerai tu, kami nmpk byk periuk besar.. ada banner lg, tulis asam pedas muar/melaka.. wah, so exsited nk mkn asam pedas selatan sbb jarang jumpa kat pasar mlm.. tgk sume periuk, asam pedas dia sgt menyelerakan.. pekat.. bau mmg menusuk kalbu.. tanpa segan silu mengorder asam pedas ikan pari 2 ketul.. huhu.. sambil akak tu membungkus, sempat lg tanya,



"akak org melaka ke?"
"akak org muar, suami org melaka.."
"oh.. patut la.."

mcm2 masakan asam pedas kat situ.. cthnye, ayam, daging, ikan sembilang, telur ikan duri, ikan pari, ikan bawal & etc.. byk pilihan..

smpai kat umah, kami try, mmg masyuk la.. muahaha.. rasa mcm dok kg (melaka) je mkn asam pedas.. tp still x sama mcm mak masak.. of coz la kan.. tapi ape2 pun, mmg sedap la.. sume terasa.. sape nk try, bleh la g pasar malam kat Tmn Selasih.. hehe..


zoom kat ikan pari..

note: tgk je dah menyelerakan, apatah lg rasanye.....

3 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

ni wajib terai ni!!! nampak pon sedap.. nak try asam pedas daging la nnti.. hehe

Missess eLy said...

of coz dear.. torai jgn x torai.. kami pun nk test jgk yg daging tu.. hehehe

curigelap said...

marilah mari.. kita mengundi