Followers

Ads-to-click

Thursday, September 02, 2010

Home Made Kuih Raya

cuti Merdeka hari aku amik OT pg.. start pkul 9pg smpai 12tghr.. dah inform kat boss nk blk awal sbb ada hal.. sbnrnye plan nk blk umah buat kuih raya.. wakaka.. mula2 aku nk wat kuih ngn atun je sbb hari tu dia kata nk join wat kuih raya.. pastu, shah berminat gak.. buatla utk 3org..

tiba hari yg dinantikan, shah xdpt dtg sbb ada hal.. atun plak bleh tlg smpai pkul 4++ je.. dia ada date lepas tu.. ekeke.. terpaksa pulun ngn atun wat smpai pkul 4.30ptg.. dlm masa 3jam stgh tu, kitorg dpt la buat 2 stgh kotak cornflakes madu.. balance tu aku terpaksa buat ngn hubby.. nasib baikla dia nk tlg, kalo x, tertonggeng aku wat sorg2.. haha



ni jumlah conrflakes madu yg buat guna 3 kotak besar Cornflakes

yg dpn ni letak badam cincang & atunnye letak colorful rice.. hehe

puas hati gak la tgk dpt 3 bekas ni.. leh bg mak di kg & mak mertua.. ekeke.. sharing is caring kan..

siap 3 kotak cornflakes dlm pkul 5.30ptg.. atun dah selamat dah.. hehe.. so tinggal ngn hubby, mntk dia tlg masak utk berbuka skali.. alhamdulillah.. keje2 memasak siap dlm kul 7ptg.. rehat2 jap sambil menunggu waktu berbuka.. fyi, menu utk hari ni, ayam goreng tomyam again & sup sayur campur.. masuk je azan, berbuka la kami ala kadar..

area pkul 8.15mlm, atun smpai umah.. dgn muka letih tu atun kata, "jom sambung buat kuih.." hehe.. aku pun gerak2 la ke dapur sambung main xtvt hari tu.. plan ngn atun nk wat kuih semperit plak.. nk memudahkan, kitorg terus buat utk 2 adunan.. cpt cket siap..

so ni la proses masa wat kuih semperit mlm tu..
siap diadun, atun pun memicit (gmbr aku xde sbb seksi.. hahahaha)

picit jgn x picit cikatun..

version dlm loyang plak..

ketak ketik ketak ketik, dlm pkul 1.30pg gak la siap sume2nye.. muka masing2 dah sembab.. letih.. huhuh.. at least jd gak 2 jenis kuih hari tu.. utk kuih semperit yg dah siap ni lum amik gambar lg.. next time nnt share la.. dpt sorg satu telap.. hehe.. so jgn lupa raya nnt dtg umah rasa home made kuih raya ni..

p/s: teringin nk buat cookies.. nnt nk amik resepi dr klong (Hariza).. huhuhuh

6 comments:

cik selamah kundang said...

weh.hantaq kp4 sikit.baru aum.tetiba lapar biskut raya

PurPLe LaDy AiFA said...

waw, kueh semperit itu panjang2 woh! nak rs jugak nnti time raye... sbb smlm x smpat nak merase.. hehe

eyanne said...

nnt bwk opis sket..jgn abiskn plak huhu

Missess eLy said...

cik selamah
mana aci kuih raya p antaq umah.. nnt raya mai umah no.. hehe

eppa
ala cian eppa.. nnt raya kita mkn sama2 ek..

yan
hehe.. ok, pas cuti raya nnt bwk g opis..

june said...

semangatnye. bagus2.. lg semangat org gi dating tu, lk blh sambung lagi. cayalah

Missess eLy said...

a'ah jun.. tu la yg kita carik.. haha