Followers

Ads-to-click

Tuesday, September 08, 2009

barang kesayanganku dicabul???

sigh.. sedikit terkejut bila dpt panggilan dr aifa cho-chang psl umah kena pecah masuk.. aifa bgtau selak pagar bengkok.. pas dpt panggilan, aku terus cabut blk umah.. risau gak motor tu sbb pelik, penyangak tu x masuk umah.. kalo pagar diorg leh pecah, xkan pintu umah xleh.. hmm.. masa tu kat kepala otak ni pk psl motor je.. jgn ada ape2 dah la..

smpai umah je, aku tgk keta aifa ngn selamah ada kat umah n pintu pagar terbuka cket.. tp diorg xde, g bazar.. terkezut tgk pagar tu.. camne la penyangak tu buat smpai selak pintu pagar tu bengkok tp mangga x terusik langsung.. kan mmg sengal..
nmpk x bengkok tu.. mangga x terusik.. focus pd selak pagar tu ye bkn model.. hehe
(gambar disonglap dr
blog aifa cho-chang)

terus tgk motor n aku tergumam sbb handle motor dah terkepak ke kanan sbb aku mmg lock handle tu walau parking kat mana2 je.. then my fiance mntk kunci motor nk try leh start ke tak.. tgk2 kat kunci motor tu dah tenggelam ke dalam n bekas kena umpil2 ngn skru driver or anything yg sewaktu dgnye.. mmg kejam.. lg kejam motor aku dah xleh start.. sakit hati betul..
kemek2 tmpt kunci n bekas2 kena umpil.. smpai xleh start..

alhamdulillah la penyangak tu x sempat nk bwk lari motor aku ni.. sama ada x sempat atau xleh nk bukak pad lock kat break disk tayar dpn.. walaupun aku tgk tmpt kunci pad lock tu dah ada bekas kena umpil2 ngn benda tajam.. cubaan nk buka pad lock la tu..
so sape2 yg ada motor leh la beli pad lock jenis mcm ni.. agak berat n more secure.. insyaAllah..

pas tgk2 ape2 yg patut, my fiance ajak g wat police report.. mlm tu dlm pkul 9.30 br encik polis dtg wat siasatan (erm.. leh panggil siasatan ke ek kalo amik gambar 2 keping ngn tulis report? huhuh.. okla tu)..

psl pagar tu plak, kami berharap tuan umah leh betulkan selak tu sbb susah nk tutup pagar.. takut nnt ada cubaan kedua plak.. mesti diorg bwk kelengkapan yg lg canggih.. tp td just bleh lock ngn kunci basikal.. berdoa je la semoga sumenya selamat.. insyaAllah..

6 comments:

AiFA Cho-CHang said...

aamiinnn.. mari doa sama2...

eLy said...

alhamdulillah.. amin..

hehe.. nk bg no tepon epa la kat encik tut.. ekeke

cik seLamaH KunDang said...

amin

QueenWizza said...

amin..

again i jadik model hehehehhehehee

ezzati said...

laa..iza tu..pttla mcm konal je bag dia pkai tu...

mcm2 la perompak ni..huhu

eLy said...

wizza
model separuh badan je.. hehe..

ezzati
dia kan model di mana2 saja..
tu la.. seriau skrg nieh..