Followers

Ads-to-click

Monday, December 26, 2011

My Husband new hobby ~

hari ni blk dr loqstaq, kami berlaparan menuju ke Tesco sbb nk try nasi briyani kambing kat Restoran al-Arabi.. sygnye, briyani xde.. yg ada pun mandy lamb.. tp x brp nk nice la.. so pusing2 jap kat dlm Tesco.. time aku g ladies room, my hubby masuk pets shop..

pas kuar dr ladies room, hubby gtau tokeh kedai tu xlayan dia.. muka cebik je.. huhu.. pastu aku ajak g sana blk.. aku tanya la, nk carik ape? "hamster!"

hahaha.. aku dah la geli pegang hamster.. kalo tgk je, okla.. tp xpela, sbb dia yg nk jaga, on kan je la.. so we all buy couple of hamster, male and female.. nk bg nama CICI and NINI.. hahaha..

sepanjang perjalanan blk ke rumah, hubby senyum meleretttttt je.. suka le tu.. ekeke..

big cage for two.. pinky!

Cici and Nini (pic blur a bit)
 
makan je..

bath room.. blueberry flavor..
pasni hari2 dia dah ada anak angkat nk kena jaga la.. sbb aku xleh pegang hamster.. muahahaha..

just notes:
  • jgn bg mkn makanan drpd koko sbb haiwan xleh mkn koko
  • jgn campurkan dua spesis hamster dlm satu cage
  • jangka hayat hamster setahun ke dua thn je tp kalo dia beranak, ada la keturunan.. hehe

4 comments:

cik selamah kundang said...

power gila,zam bela hamster

eLy said...

nnt aku nk bela kucing plak.. bg lepas.. hahaha

myatiqah said...

asal tak letak name muni n ajim

eLy said...

xleh, nnt asyik bercumbu je.. hahahaha